Megjelent az Operaház főigazgatói pályázata

MTI
2005.05.15. 18:02

Megjelent a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázata; a kiírást a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az interneten tette közzé vasárnap. Az új vezető mandátuma július 1-jétől öt évre szól. A pályázatot azután írták ki, hogy bejelentették: június 1-jén távozik posztjáról az intézmény jelenlegi főigazgatója. A 2003. január 1-jén négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenése miatt már egy évvel ezelőtt kilátásba helyezte távozását.

Az átmeneti időszakban Závecz Ferenc ügyvezető igazgató látja el a főigazgatói teendőket. A kultura.hu címen megjelent kiírás szerint a pályázatokat a Kulturális Közlöny következő számának megjelenésétől számított harminc napon belül lehet benyújtani, közölte a kulturális tárca sajtóirodája.

A leendő főigazgató dolga az intézmény korszerűsítési programjának részletes kidolgozása és végrehajtása, de úgy, hogy a felhalmozott értékek ne sérüljenek, és a működés racionálisabb, a struktúra a kor igényeinek megfelelő legyen. A jelentkezőnek részletesen ki kell dolgoznia az Operaház korszerűsítési programját, igazodva a költségvetési támogatás mértékéhez.

A pályázatokról a miniszter dönt a benyújtási határidő utáni harminc napon belül, az általa felkért szakmai-szakértői bizottság véleménye alapján.