Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Jövő szeptembertől adhat a V4 TV

MTI
2005.06.22. 18:55

A tervek szerint a visegrádi négyek közép-európai kulturális televíziója jövő év szeptemberében kezdené meg próbaadását, a négy ország közös csatornájának központja Lengyelországban lenne - közölte a Magyar Televízió szóvivője szerdán az MTI-vel. Az új csatorna előzetes becslések szerint összesen 35 munkatársat foglalkoztatna, a költségeket a visegrádi négyek közösen fedeznék - írta Holub Katalin az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint olvasható, megkezdődtek az új, nyolc nyelven megszólaló közép-európai kulturális csatorna előkészületi munkálatai. Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország közszolgálati televízióinak vezetői ez év május 17-én állapodtak meg abban, hogy munkacsoportot hoznak létre, amely idén szeptemberig elkészíti a csatorna üzleti és műsortervét.

A közlés szerint a találkozón a lengyel televízió elnöke azért nevezte elodázhatatlannak a csatorna beindítását, mert a négy ország együtt hangsúlyosabban képes jelen lenni Európában, hiszen együtt 63 millió nézőt érnek el és az országok kultúrája, nyelve, hagyományai a televíziók összefogásával ismertethetők meg Európa más nemzeteivel. A televíziók vezetői az új közép-európai kulturális csatorna ügyének szeretnék megnyerni az Európai Bizottság és a nemzeti kulturális minisztériumok támogatását is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!