Lezárult az Operaház főigazgatói pályázata

MTI
2005.06.22. 21:36

Kilenc pályázat érkezett be szerda estig a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázatra - mondta Olt Boglárka, a kulturális minisztérium sajtófőnöke az MTI-nek. A tárca által egy hónappal ezelőtt kiírt pályázat határideje szerda éjfélkor jár le; a pályázók végleges számát valószínűleg csak hétfőn teszik közzé, tekintettel arra, hogy postai úton is érkezhet pályamunka - tette hozzá. Mint megjegyezte, az ingyenes pályázati csomagot 19-en vitték el.

A minisztérium a pályázatot azután írta ki, hogy bejelentették: június 1-jén közös megegyezéssel távozik posztjáról az intézmény főigazgatója. A 2003. január 1-jén négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenésével indokolta döntését. Az átmeneti időszakban Závecz Ferenc ügyvezető igazgató látja el a főigazgatói teendőket.

A pályázatokról Bozóki András miniszter dönt a benyújtási határidőt követő 30 napon belül. Mint a sajtófőnök elmondta: a tárca vezetője a bíráló bizottság tagjait a pályázók személyének ismeretében kéri fel, hogy "véletlenül se legyen semmiféle összeférhetetlenségi helyzet". Bozóki András szeretné, hogy a szakmai-szakértői testület még júniusban megtartaná első ülését, hogy a jövő hónap közepére lehessen új főigazgatója az Operaháznak.