Újra bemutatják a Nabuccót Szegeden

MTI
2005.07.14. 20:53
A világhírű Verdi-baritonista, Paolo Gavanelli és "Az év hangja énekverseny" elmúlt évi győztese, Rálik Szilvia alakítja a főszerepet Verdi: Nabucco című operájában, amelyet a tavalyi siker nyomán ismét látható lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán - mondta a darab rendezője csütörtökön az MTI-nek.

Az olasz operaénekes szegedi látogatása előtt Münchenben, Zubin Mehta vezényletével énekelte a Rigoletto címszerepét, azt megelőzően a londoni Covent Garden vendége volt - mondta Kesselyák Gergely, aki tavaly december óta a Játékok művészeti programjáért is felel. Paolo Gavanelli látta a tavalyi előadásról készült képeket (akkor Marco Vratogna játszotta a címszerepet, Abigélt Marina Fratarcangeli alakította), és jelezte, szívesen énekelné Nabuccót; ezt nem lehetett kihagyni - mesélte Kesselyák.

A pénteken műsorra kerülő produkcióban a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara is részt vesz. A jelmezeket Papp Janó tervezte, a monumentális díszletet Rózsa István jegyzi. A szereplők négy emelet magasságú háttérben énekelnek; a döntött kockákból álló díszlet közepén egy, a zenekari árok padozatától induló, 13,5 méter magas lépcsővel. Ennek tetejéről szédül le a babiloni király, miután a darabban Isten büntetésül villámmal sújtja. Az előadáson mintegy száz statiszta működik közre.