Piroska
-12 °C
-2 °C

Zsidó Fesztivál Szombathelyen

MTI
2005.09.05. 13:58
Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 7. és október 11. között Szombathelyen a Zsidó Fesztivál eseménysorozatát. A fesztiválon kiállítások, hangversenyek, valamint a zsidóság szimbólumait és kultúráját felvonultató előadás, filmvetítés és gasztronómiai bemutató követi egymást.

Szerdán egy jubileumi kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a fesztivál, a tárlattal Reismann János születésének 100. évfordulójára emlékeznek. A Reismann János és Reismann Marian szombathelyi fotóművészek műveiből álló kiállítás a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban szeptember 30-ig tekinthető meg Szombathelyen - mondta Eck-Varga Zsuzsa, a rendezvény egyik szervezője hétfőn. Eck-Varga elmondta, szeptember 13-án 15 órakor a szombathelyi zsinagógában a zsidóság szimbólumai a múltban és a jelenben címmel Schőner Alfréd főrabbi, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem rektora tart előadást.

Szeptember 16-án az egyik szombathelyi étteremben izraeli vacsoraestet rendeznek, amelyen a tervek szerint részt vesz David Admon izraeli nagykövet is. Szeptember 18-án 16 órakor Szombathelyen a Bartók Teremben a Goldmark Kórus hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők, október 11-én pedig a Savaria moziban a holokauszt idején játszódó, A Rózsa énekei című filmet vetítik, mely után a közönség beszélgetést folytathat a fim rendezőjével - ismertette Eck-Varga Zsuzsa. Hozzátette, a fesztivál rendezvényein több száz érdeklődőre számítanak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.