Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Erdélyben ad segélykoncertet az Omega

MTI
2005.09.05. 14:28
Három koncertet ad az Omega együttes október 20-a után Erdélyben az árvízkárosultak megsegítésére. Az együttes Csíkszeredán, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen lép fel, és a fellépti díj nélkül vállalt koncertek teljes bevételét erre a jótékony célra ajánlja fel.

"Megrendülve láttuk és olvastuk, hogy ahol néhány hónapja még mi is jártunk, sok falut elmosott az özönvíz" - mondja Kóbor János. "Már ez is elegendő ok lenne arra, hogy segítsünk, de tavasszal amúgy is megígértük, hogy ősszel bepótoljuk a Csíkszeredán elmaradt koncertet" - jelentette ki az Omega énekese. A három fellépés technikai költségeit helyi magyar vállalkozók finanszírozzák, de a szervezésben számítanak az RMDSZ segítségére is. Az Omega együttes tagjai a koncerteken kívül több közönségtalálkozón is részt vesznek, és felkeresik az árvíz sújtotta településeket.

Az Omega egyébként a napokban kezdte el új lemezének előkészítését, valamint a jövő évi hazai és külföldi programok szervezését. Az együttest várják többek között Lengyelországba, Németországba, a délvidékre, Oroszországba és Svájcba is.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.