Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Nemzetközi rajz- és grafikai biennálé Győrött

MTI
2005.09.15. 14:38
Huszonkét ország hetvenhét művészének alkotásait láthatja a közönség Győrött, a szombaton nyíló nemzetközi rajz- és grafikai biennálén - mondta az esemény főszervezője, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója csütörtökön.

A művészek kizárólag meghívás alapján vehetnek részt a kiállításon, amely az aktuális tendenciákról, az új technikai eljárásokról is áttekintést ad - mondta N. Mészáros Júlia. A biennálé népszerűsége és elismertsége évről-évre növekszik. A mostani, sorrendben 8. bemutatóra húsz magyar művész munkái mellett Nyugat- és Kelet-Európa számos országából, továbbá Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából, valamint Japánból érkeztek alkotások - ismertette.

A központi kiállítás mellett önálló tárlaton vonultatja fel munkáit az előző biennálé fődíjasa, Herendy Péter, továbbá a japán Satoshi Hasegawa és Farsang Sándor.

A szombati megnyitón adják át a biennálé díjait. A nemzetközi zsűri a kulturális minisztérium által felajánlott fődíjat a belga Ingrid Ledentnek ítélte. A győri önkormányzat díját Nagy Gábor György kapja. A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat díját a szlovák Igor Benca nyerte el.

A Magyar Grafikai Szövetség és a Magyar Grafikáért Alapítvány közös díjában Szabados Árpád részesül. A budapesti Godot Galéria díját a japán Masako Fujita kapja. A rendező győri múzeum díját a lengyel Joanna Janowska-Augustyn nyerte el.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!