Ágnes
-11 °C
-4 °C

Kerekasztal a régi pesti zsidónegyedről

MTI
2005.09.15. 18:33
A Tranzit Art Café - a Kosztolányi téren található kávézó ad szeptemberben otthont a régi pesti zsidónegyed megmentésére szerveződött Óvás Egyesület rendezvényeinek. "Célunk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a pusztuló értékekre - mondta az MTI-nek Jávor István, a szervezet egyik alapítója.

A figyelemfelkeltést célozza a Tranzit Art Caféban szervezett szeptemberi rendezvénysorozat, amely a Védtelen védett házak (Feketén-fehéren a zsidónegyed házairól) című kiállítással kezdődött. A tárlaton fiatal magyar fényképészek és professzionális fotográfusok által megörökített épületeket láthattak az érdeklődők.

A második rendezvényre csütörtök este kerül sor és A bűvös város című filmmel indul. A háború előtti felvételekből összemontírozott kockákat Darvas Ferencnek erre az alkalomra komponált zenéjére vetítik. A filmvetítést kerekasztal-beszélgetés követi, amelyben Bojár Iván András, az Octogon főszerkesztője, Marinov Péter, az Óvás elnöke, Ladányi János szociológus, Perczel Anna építész, a Nemzeti Örökségvédelmi Hivatal részéről pedig Győr Attila és Sajti Zsuzsanna vesznek részt.

Október 13-án a Műcsarnokban nyílik egy kiállítás a pesti zsidónegyedről, 19-én pedig a Király utcában egy másik, és 20-án kezdődik az a nemzetközi konferencia, amelyre az Óvás Egyesület külföldi szakemberek mellett az UNESCO Világörökség Bizottságának elnökét is meghívták.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.