Tel-avivi színház vendégszerepel Budapesten

MTI
2005.09.15. 21:39
Hosszú évek óta először látogat izraeli prózai színház Magyarországra: a Budapesti Kamaraszínház meghívására három estén át lép fel a Tivoli-ban a tel-avivi Tmuna. A társulat Nava Zuckerman The System (A Rendszer) című darabját adja elő héber nyelven, magyar szinkrontolmácsolással. Viszonzásul a Budapesti Kamaraszínház társulata október végén három előadás erejéig vendégszerepel majd Tel-Aviv-ban.

A tel-avivi társulatot Nava Zuckerman alapította 1981-ben azzal a céllal, hogy az általa kialakított sajátos művészi nyelven a színészekkel együtt hozzon létre előadásokat. A Tmunában ugyanis minden a színészi játék körül "forog" - rendkívül egyszerű, puritán előadásokon nagyon kevés a díszlet és a jelmez.

Az elmúlt csaknem 25 év alatt a Tmuna a legfontosabb kortárs művészeti központtá vált, amely kreatív légkört teremtve lehetőséget ad zenei, táncos, irodalmi, vizuális és drámai független alkotók számára, hogy létrehozzák és bemutassák produkcióikat. Évente 300 színházi előadást, 70 táncestet, 40 kortárs zenei koncertet, 150 szórakoztató zenei hangversenyt és 50 irodalmi estet rendeznek, a Tmuna galériájában pedig kortárs képzőművészeti kiállítás látható.

Az előadásokat október 1-jén, 2-án és 3-án, este 8-kor tartják a Tivoliban, a Nagymező utca 8-as szám alatt.