Natália
-3 °C
7 °C

Otthonra talált a New York-i Magyar Kulturális Intézet

Népszabadság
2005.09.20. 12:04
Kapcsolódó cikkek (1)
Az éveken át igazi otthon nélkül működő Magyar Kulturális Intézet végre tartós helyre talált. A manhattani Sohóban, a Broadway és a Mercer Street sarkán már folyik a több mint 400 méteres, klasszikus New York-i loft, azaz eredetileg ipari vagy raktárcélú, egyteres helyiség átalakítása - adta hírül a Népszabadság washingtoni tudósítója.

A két tetőablakon és a hatalmas oldalablakokon rengeteg fényt kapó, emeleti helyiség elegáns, de olcsó, minimalista berendezésének fő darabja egy tizenöt méter hosszú, sokfunkciós faasztal lesz. Az irodát üvegbetonból készült fal választja majd el a kiállítási, vetítő- és előadóteremtől. A konyhát Eperjesi Ágnes fotóművész egyedi eljárással készült csempéi díszítik.

Orsós László Jakab, az intézet igazgatója nagyon elégedett a kitartó alkuval jutányosra csökkentett díjért bérelt helyszínnel, de hosszabb távon mindenképpen az ingatlanvásárlást tartaná praktikus és takarékos megoldásnak.

A helyiség hivatalos megnyitóját október 5-én tartják. Az első esemény a magyar származású sztárfotós Sylvia Plachy - az Oscar-díjas színész, Adrien Brody édesanyja - Önarckép hazatérő tehenekkel című albumának képeiből rendezett kiállítás és Marozsán Erika sanzonestje lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.