Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Sajtfesztivál lovagavatással

MTI
2005.09.22. 16:46
Sajtlovag-avatás, tejívó verseny, mesterszakácsok bemutatója lesz szeptember 23-án és 24-én a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden. Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Sajtversenyt és Sajtvásárt.

A verseny évről évre népszerűbb, s egyre több tejipari nagyvállalat, juh- és kecsketartó gazda mutatja be portékáját: az idén húsz cég 97 féle készítménye szerepel. A megmérettetés rangot vívott ki magának, hiszen a legjobbnak elismert termékek csomagolásán feltüntetik a díjakat.

A verseny több kategóriában zajlik - külön bírálják el a lágy, félkemény, kemény és ömlesztett, valamint a kecske- és juhsajtokat. A termékek titkosítva vesznek részt és számítógépes adatfeldolgozás segíti a bíráskodás pártatlanságát. Míg a pénteki nap a komoly megmérettetésé, a szombat az önfeledt szórakozás ideje lesz Vitnyéden.

Ezen a napon mutatják be és fogyasztják el az ország legnagyobb sajtját, majd következik az új sajtlovagok avatása. A Sajtlovagrend két évvel ezelőtt alakult, s jelenleg kilenc tagot számlál. A rendnek már van saját himnusza és kidolgozták az avatás pontos rituáléját is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.