Megjelent magyarul a Pink Floyd története

Index
2005.10.12. 12:25
2005 októberében megjelent a Rock Hard gondozásában az első olyan magyar nyelvű Pink Floyd könyv, amit Nick Mason, a Pink Floyd alapító tagja írt. Az Inside Out - Kifordítva az elsô könyv, amelyben a Pink Floyd egyik tagja saját szemszögéből írja meg a zenekar történetét.

Nick Mason az egyetlen, aki végig részese volt a Floyd negyvenéves történetének. Így a dobok mögül az együttes életének minden szakaszát végig tudta követni: a késô hatvanas éveket, amikor a londoni underground kedvencei voltak, Syd Barrett állapotának romlását és távozását, a klasszikus Floyd-hangzás kialakulását, a The Dark Side Of The Moon világra szóló sikerét, az együttesen belüli feszültségek és problémák növekedését, a szakítást Roger Watersszel, és a David Gilmourral közös döntést, hogy hírnevüket kockára téve Pink Floyd néven folytatják a munkát.

Mikor Nick Mason megírta beszámolóját a rock egyik legragyogóbb és legötletesebb zenekaráról, nemcsak saját memóriájára és kutatásaira támaszkodott, hanem igénybe vette a Pink Floyd-sztori legfontosabb szereplőinek gondolatait és emlékeit is. Terjedelmes fénykép- és grafikagyűjteményének sok különösen ritka darabja ebben a könyvben jelenik meg először.