Sváby Lajos kapta a festők Életmű-díját

MTI
2005.10.19. 09:20
A Magyar Festészet Napja eseménysorozat záró rendezvényeként Budapesten, a Művészetek Palotájában kiállítás nyílt kedden, a szakma pedig odaítélte az Életmű-díjat, amelyet ugyancsak a Művészetek Palotájában adtak át, az idén Sváby Lajos festőművésznek.

A kiállítók névsora rangos: szerepel itt művével többek között Gyémánt László, Kokas Ignác, Bart József, Deim Pál, Fóth Ernő, Klimó Károly, Lossonczy Tamás, Maurer Dóra, Nagy B. István, Orosz János, Sváby Lajos és Veress Sándor László. A Doyenek IV. kiállítás megnyitója rövid koncerttel kezdődött, amelyen elhangzott Balázs Árpád 12 ecsetrajz két B-klarinétra című műve (amely egyben ősbemutató is volt) Veér István Liszt-díjas művész, a Magyar Rádió szólistája és Ditrich Tibor, a Zeneművészeti Egyetem tanára előadásában.

A szakma döntése alapján az idén Sváby Lajos kapta az Életmű-díjat, amelyet Schneider Márta, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára adott át. A kiállítás október 18. és 25. között látogatható, naponta délelőtt 10-től este 10 óráig.