Vilma
-8 °C
3 °C

Sikeres a magyar költő fantasykötete

MTI
2005.11.05. 15:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Fantasy, sci-fi és horror verseivel arat nemzetközi sikereket a budapesti Hegedűs Ilona költő-műfordító napokban megjelent negyvenegy verset tartalmazó első kötete: Unearthly Companion (Túlvilági útikönyv).

Angol nyelvű művei egy sor brit és amerikai magazinban olvashatók. A közönségsiker és a kedvező kritikák ösztönözték arra, hogy saját kiadásában megjelentesse első verseskötetét, amely hagyományos és elektronikus (e-book) könyvként is kapható a Lulu.com kiadónál.

A huszonöt éves költő angol-könyvtár szakos főiskolai diplomát szerzett, jelenleg pedig egy milánói egyetem budapesti masterképzésében vesz részt, Európa-tanulmányokat folytat. Azért ír angolul (egyébként a versek mellett novellákat is), mert bár a fantasynek, a sci-finek és társműfajaiknak itthon is viszonylag masszív rajongótáboruk van, de ezen belül a versek iránt lényegesen kisebb az igény.

Arra a kérdésre, hogy kik hatottak művészetére, Hegedűs Ilona azt mondja, sokan vannak, köztük olyanok, akiket a nagyközönség nem ismer, de megemlíti a műfaji előzmények között Edgar Allan Poe műveit, sőt Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.