Auguszta
5 °C
22 °C

Cumó dzsesszkoncertje a Szépművészeti Múzeumban

MTI
2005.11.14. 11:17
A bostoni Berklee College of Musicban és a Thelenious Monk Institutban folytatott tanulmányai után november 17-én, csütörtökön a Szépművészeti múzeumban koncertezik Oláh Tzumo Árpád jazz-zongorista, akit a hazai rajongók Cumóként ismertek meg. Oláh Tzumo Árpád kilenc éven át klasszikus zongorát tanult a Weiner Leó konzervatóriumban és magánúton, s bár nagyon fiatalon játszott már jazzt, a klasszikus zenét azóta is szereti, tanulja.

Barátai bíztatására 2003-ban jelentkezett a Thelonius Monk Institut-ba, amelyet Herbie Hancock, Terences Blanchard, Wayne Shorter és ifjabb Thelonious Monk alapított a University of California-n belül. Minden fiatal jazz-zenész álma, hogy itt tanulhasson, hiszen kétévente mindössze hat főt vesznek fel.

Oláh Tzumo Árpádot Herbie Hancock, Terence Blanchard, Wayne Shorter és Ron Cartrer hallgatta meg, és a magyar zongoristát választotta. Így 2003 őszétől Herbie Hancock egyetlen tanítványa. Két éven át tanult az intézetben, neves muzsikusokkal játszott. Az EMI, amely korábban nem adott ki magyar dzsessz CD-t, 2001 novemberében megjelentette a Cumó trió albumát My Time címmel, amelyen Jelinek Emil dobossal és Horváth "Plutó" József bőgőssel játszik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!