Világpremier a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorán

MTI
2005.11.15. 13:48

A jövő évad egyik fő produkciója várhatóan a Rudolf - az utolsó csók című musical szabadtéri világpremierje lesz; a közönség újra láthatja a Csárdáskirálynőt és az Újvilág című kortárs balettet is, hangzott el a Szegedi Szabadtéri Játékok (SZSZJ) sajtótájékoztatóján kedden, Szegeden. Kesselyák Gergely, a játékok művészeti vezetője elmondta: a darabot, amelyet július 28-án mutatnak be, a szegedi játékok, a Budapesti Operettszínház és a bécsi Vereinigten Bühnen kooprodukciójában láthatják az érdeklődők. Frank Wildhorn és Jack Murphy, a Jekyll és Hyde szerzőinek legújabb darabja a trónörökös és Vetsera Mária kapcsolatát meséli el; a produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezi, a szereposztás gerincét pedig a Rómeó és Júlia csapata alkotja.

A művészeti vezető tájékoztatása szerint a jövő évad július 7-én, a Szegedi Kortárs Balett Újvilág című produkciójával kezdődik, amelyet 2004-ben már láthatott a közönség; Alföldi Róbert Csárdáskirálynője július 14-i kezdettel három előadással tér vissza az alföldi színpadra. A Rudolf július 28-tól kezdődően hat előadáson látható; a 2006-os évadban a Dómdixie Gálát augusztus 2-án, a hagyományos ajándékkoncertet a Szegedi Szimfonikusok közreműködésével augusztus 10-én hallhatják az érdeklődők. Az újszegedi színpadon augusztus 11-én ismét színpadra állítják Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében a János vitéz című daljátékot.

Kesselyák Gergely elmondta: a játékok fénypontja az augusztus 20-i Bánk bán előadás lesz, amelyet szeretnének 2007-től a szegedi színpad védjegyévé emelni; a tervek szerint a következő években minden augusztus 20-án bemutatnák Erkel operáját. Bátyai Edina, a játékok igazgatója emlékeztetett: a Szegedi Szabadtéri Játékok jövőre ünnepli 75 éves jubileumát, amelynek tiszteletére albumot adnak ki.