Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A Rolling Stone magazin Kínában

MTI
2005.11.24. 14:08
Új határon kopogtat a popkultúra színvonalas amerikai magazinja, a Rolling Stone.

A kéthetente megjelenő folyóirat licencengedélyt adott a hongkongi központú One Media kiadócsoportnak, hogy a szárazföldi Kínában - várhatóan a jövő év első negyedétől - megjelentesse a lap kínai nyelvű változatát. Robby Jung, a One Media kiadó stratégiai vezetője elmondta, hogy az egyszerűsített kínai karakterekkel megjelenő kiadványban vegyesen szerepelnek majd a főként a pekingi stáb által írt helyi cikkek és az amerikai kiadásból átvett anyagok fordításai.

Tekintve a Rolling Stone-nak az Egyesült Államokra helyezett hangsúlyát, "kérdés, hogyan tudjuk majd azt egyensúlyba hozni a kínai, illetve ázsiai populáris kultúrával és a populáris zenével" - mondta Jung. Mindazonáltal bízik abban, hogy a magazin színvonalas riportjai nagy hatással lesznek a kínai olvasókra.

"Ez nem a popkultúra pletykamagazinja, és nem is zenei magazin" - mutatott rá a hongkongi kiadó stratégiai vezetője. Mint mondta, mindig is az újságírói munka, a sajtófotók, a nagyszerű címlapfotók, a díjnyertes cikkek emelték ki a magazint a többi közül.

Jung egyébként lehetségesnek mondta, hogy a Rolling Stone-t a későbbiekben nemcsak a szárazföldi Kínában, hanem Tajvanon és Hongkongban is kiadják majd.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.