A Rolling Stone magazin Kínában

MTI
2005.11.24. 14:08
Új határon kopogtat a popkultúra színvonalas amerikai magazinja, a Rolling Stone.

A kéthetente megjelenő folyóirat licencengedélyt adott a hongkongi központú One Media kiadócsoportnak, hogy a szárazföldi Kínában - várhatóan a jövő év első negyedétől - megjelentesse a lap kínai nyelvű változatát. Robby Jung, a One Media kiadó stratégiai vezetője elmondta, hogy az egyszerűsített kínai karakterekkel megjelenő kiadványban vegyesen szerepelnek majd a főként a pekingi stáb által írt helyi cikkek és az amerikai kiadásból átvett anyagok fordításai.

Tekintve a Rolling Stone-nak az Egyesült Államokra helyezett hangsúlyát, "kérdés, hogyan tudjuk majd azt egyensúlyba hozni a kínai, illetve ázsiai populáris kultúrával és a populáris zenével" - mondta Jung. Mindazonáltal bízik abban, hogy a magazin színvonalas riportjai nagy hatással lesznek a kínai olvasókra.

"Ez nem a popkultúra pletykamagazinja, és nem is zenei magazin" - mutatott rá a hongkongi kiadó stratégiai vezetője. Mint mondta, mindig is az újságírói munka, a sajtófotók, a nagyszerű címlapfotók, a díjnyertes cikkek emelték ki a magazint a többi közül.

Jung egyébként lehetségesnek mondta, hogy a Rolling Stone-t a későbbiekben nemcsak a szárazföldi Kínában, hanem Tajvanon és Hongkongban is kiadják majd.