Urban art a Kuplungban

MTI
2005.11.30. 12:59
Az úgynevezett urban art, azaz városi vagy utcaművészet képviselői mutatkoznak be a Király utcai Kuplung Szabad Műhely és Szórakozóhelyen. A csütörtök este hat órakor megnyíló kiállítást az Antropos.hu című online kulturális magazin és a YEA nemzetközi ifjúsági egyesület szervezte.

A Kuplungban belga, német és magyar alkotók mutatkoznak be. Láthatók lesznek Kim Köster sajátos fotói, Noi Morei különleges csempéi és mozaikjai, valamint Sánta János Botond lerombolt budapesti épületek megmentett stukkóiból és gipszborításaiból készített installációi is. A megnyitó után a triphopot játszó Spiritshine ad koncertet. Szombaton ingyenes Wobbly's night parti lesz a Kuplungban. A fellépők: Habib the Great (Belgium), DJ Kurock, NOAD Crew, DJ Denee, Dancsuly Kriszta és DJ Eruv, valamint a Spiritshine.

A Németországban alakult YEA (Youth for Europe Association) elnöke, Kovács Kristóf Pál az MTI-nek elmondta: az egyesület fő célja az előítéletek csökkentése az Európai Unióban élő fiatalok körében. Egymás megismerését sokszínű zenei és képzőművészeti programok szervezésével igyekeznek elősegíteni - főként Magyarországon, Németországban, Belgiumban és Spanyolországban. Ebbe a sorozatba illeszkednek a Kuplung-beli rendezvények is.