Intim és érzéki munkákból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

MTI
2005.12.09. 16:45
A Műcsarnok megújult vezetésének céljai között az általánosan jellemző magyar kiállítási gyakorlat megújítása is szerepel: ennek jegyében nyílik a Magánügy? című, "intim, érzéki, személyes indíttatásból" született munkából álló kiállítás is. A Magánügy gerincét a Kerekes Gábor által tervezett különleges "LEGO", a Műcsarnok raktáraiból, maradékokból, hulladékokból és más elemekből készített tárgyakból épített labirintus alkotja.

A kiállító művészek: Benczúr Emese, Birkás Ákos, Chilf Mária, Csoszó Gabriella, Fabriczius Anna, Gerber Pál, Kerekes Gábor, Kokesch Ádám, Orbán György, Szűcs Attila és mások. Az egymást követő termekben eltérő alakot felvevő és különböző funkciókat betöltő téregységek olyan, többnyire "leharcolt" tárgyakból állnak, amelyek rétegeikben hordozzák számtalan korábbi kiállítás lenyomatát.

A rendhagyó stílusú bemutatkozás felhasználja a különböző technikákat, installációkat, a filmet, a fotót, a videót és nem utolsósorban a festészetet, az akvarellt, a grafikát. A Magánügy? kiállítás - amely 2005. december 17. és 2006. február 26. között lesz nyitva.