Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Punkalapvetések a hajón

2005.12.12. 18:04

A magyar punk három régi neve lép fel csütörtök este a budapesti A38 hajón: a CpG, az Elit Osztag és a Tizedes meg a Többiek. A koncertekről tévéfelvétel készül, a CPg koncertjének hangfelvétele pedig cd-n közvetlenül a koncert után megvásárolható. A szegedi CPg Magyarország leghíresebb és talán legelső punkzenekara. A pályáját 1980-ban kezdő együttes négy év alatt mindössze tizenkét koncertet adott, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy a korabeli hatalom figyelmét nyíltan antikommunista szövegeivel felkeltse. A CPg tagjait 1984-ben börtönbüntetésre ítélték, ami szétzilálta a zenekart, a tagok később szétszéledtek a világban, míg 1999-ben egy fiatal filmes, Kövesdy Róbert fejébe vette, hogy dokumentumfilmet forgat róluk. A Pol Pot megye punkjai hatására a CPg összeállt, és 1999 decemberétől ismét működő zenekar.

Az Elit Osztag nagyjából akkor alakult, amikor a CPg feloszlott: a Trianon és a Protézis zenekarok fúziójából jött létre 1984-85 tájékán. Az évek során rengeteg tag megfordult a zenekarban, többek között az Aurora egykori énekese, Csicskás is. Az Elit Osztag népszerűsége töretlenül ívelt felfelé, ám tavaly egy tragikus esemény - a gitáros Berki Zsolt, azaz Kisbőrke halálos autóbalesete - miatt a zenekar lényegében megszűnt. Ez az alkalom lesz a búcsúkoncertjük.

A Tizedes meg a Többieket a szövegíró-énekes Papp György alakította 1983-ban, működésének rövid időszaka alatt az egyik legjobb punkbandává nőtte ki magát. Aztán hosszú ideig szünet, az újjáalakulásra egészen az idei Szigetig kellett várni.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.