Judit
-2 °C
8 °C

Besh o droM és Mitsou a párizsi Magyar Intézetben

2005.12.13. 13:00
A párizsi Magyar Intézet koncertjén a Besh o droM és a Tony Gatlif filmzenéiből már ismert“Mitsou”, azaz Juhász-Miczura Mónika adnak koncertet december 16-án.

A francia publikum a kilencvenes években jegyezhette meg magának Juhász-Miczura Mónika “Mitsou” hangját, mégpedig Tony Gatlif filmzenéjéből. A rendező Gadjo Dilo című filmjében a Romain Duris által alakított főszereplő elindul Romániába, hogy felkutassa a titokzatos Nora Lucát, egy roma énekesnőt, akinek hangját arról a kazettáról ismeri, melyet édesapja rögzített, halálakor rá hagyott. Nora Luca felejthetetlen hangjaként Mitsou így beírta magát a francia filmtörténetbe is.

A Besh o droM együttes balkáni, roma, és magyar gyökerekből táplálkozó világzenéje sem ismeretlen a párizsi közönség számára, hiszen 2001-ben, a MagyArt franciaországi magyar kulturális év idején a csapat több alkalommal és helyszínen játszott Franciaországban, többek között a Paris, quartier d’été fesztivál nagyszabású Magyar éjjelén (július 21) a Tuilériák kertjében, és a Luxemburg kertben is. A Besh o droM párizsi koncertjén a közönség először hallhat új számokat az együttes frissen, december elején megjelent, Ha megfogom az ördögöt című lemezének anyagából.

A francia közönségnek a párizsi koncerten kívül lesz még egy alkalma Mitsout és a Besh o droMot együtt látni és hallani színpadon: december 17-én ők adják a Színpad nyitva / A scène ouverte fesztivál zárókoncertjét Reimsben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!