Új lemezt adott ki a Trio Midnight

Index
2005.12.16. 19:36
2005. december 14-én, négy év után új lemezzel jelentkezik Magyarország egyik legkitűnőbb jazzformációja, a Trio Midnight. A Trio Midnight Meets Lee Konitz – Live at Dinant Jazz Nights című korongon közreműködik az amerikai Lee Konitz, korunk egyik legnevesebb szaxofonosa.

A Trio Midnightot a magyar jazz három virtuóz képviselője, Balázs Elemér, Egri János és Oláh Kálmán alkotja. Az 1990-ben létrejött formáció működése kezdete óta a hazai mainstream jazz népszerű együttesének számít a közönség és a kritikusok körében egyaránt. A csapat ezzel az új lemezzel ismét számot ad bámulatos zenei tudásáról és egységéről. Az idén 78 éves Lee Konitz pedig könnyed és eredeti játékával ismét bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják évtizedek óta a világ egyik vezető altszaxofonosának.

A cool jazz idős mesterének játéka remekül illeszkedik a magyar fiúk hot jazz világába, létrehozva így a zenekartagok által csak hot-cool jazznek nevezett izgalmas zenei elegyet. A lemez különlegessége, hogy a jazz standardek mellett Lee Konitz két saját szerzeménye is helyet kapott rajta.