Szombaton zárul a Petőfi rádió jótékonysági árverése

2005.12.20. 11:49

A Petőfi rádióban a IV. Adomány-hagyomány jótékonysági árverés záró licitje lesz szombaton délelőtt 10-től. A műsor eddigi adásaiban összesen 9 millió Ft-ot gyűjtött azzal, hogy híres emberek kedves tárgyait árverezték el "látatlanba", hiszen az árverésben részt vevők legfeljebb az interneten nézhették meg, mire költik a pénzüket. A IV. Adomány-hagyomány most arra gyűjt, hogy Karácsondon befejezhessék azt a közösségi házat, amelyben együtt játszhatnak majd autista és egészséges gyerekek.

A Napsugár '67 Alapítvány az autistákért Karácsondon, a falutól ajándékba kapott régi iskolaépület felújítására összefogott a helyiekkel és az érintett szülőkkel, szakemberekkel, de szükség lenne további segítségre. A befogadó falu közepén olyan közösségi házat terveznek, amely az autista és a falubeli gyerekek számára közösen lenne játszóház, információs központ, zenei tehetséggondozó. A távlati cél az, hogy ír mintára speciális majorságot hozzanak létre, ahol az autisták otthont és értelmes munkát találnak.

A rádióműsor célja a pénzgyűjtésen túl, hogy eloszlassa a bizalmatlanságot és az előítéleteket olyan hátrányos helyzetű emberekkel kapcsolatban, akik joggal építhetnének a társadalmi szolidaritásra. Az autista gyerekek játszóházáért húsz neves művész és sportoló kedves tárgyaira lehet licitálni szombaton 10-től 12-ig, a Petőfi adót hallgatva. A felajánlók: Amadinda Ütőegyüttes, Muzsikás együttes, Benedek Tibor, Gálvölgyi János, Illés Béla, Kováts Kriszta, Korda György és Balázs Klári, Kropkó Péter, Malek Andrea, Marton Éva, Rácz Zsuzsa, Somló Tamás, Szekeres Csaba, Szabó István, Talmácsi Gábor, Varró Dániel, Váczi Eszter, Virág Judit, és a fogathajtó világbajnok Lázár testvérpár. Licitálni a 328-8230-as számon lehet, a tárgyakat a www.petofi.radio.hu oldalon lehet megtekinteni.