Emőke
8 °C
19 °C

Meghirdették a Tengertánc program pályázatait

MTI
2005.12.22. 14:25
Meghirdette a "Tengertánc" program pályázatait az élő népi kultúra támogatására csütörtökön a kulturális tárca. A 175 millió forint keretösszegű programot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bozóki András kulturális miniszter november 29-én jelentette be a Fonó Budai Zeneházban. A pályázatok beadási határideje 2006. január 31.

A program elsősorban a kisebb helyi alkotóközösségeket kívánja helyzetbe hozni és lehetőségeihez mérten támogatni, amelyek megteremtik és ápolják azon értékeket, amelyekből az élő népi kultúra táplálkozik. Épít egyrészt a táncház-mozgalom hagyományára és a népzenei, világzenei közkincsre, másrészt támogatja azokat a promóciós tevékenységeket, amelyek e közkincset a lehető legszélesebb körben hozzáférhetővé tudják tenni.

A 175 millió forintból helyi alkotó közösségek és műhelyek támogatására 90 millió, tájházak fejlesztésére 50 millió, népzenei tehetségek és együttesek promóciójára 10 millió, míg a modern népi kultúra tudásbázisának erősítésére 25 millió forintos keretösszeget szánnak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.