Hetvenötezren látták a Munkácsy-kiállítást Debrecenben

MTI
2005.12.23. 11:33
A 75 ezredik látogatót köszöntötték csütörtökön a debreceni Déri Múzeum Munkácsy-kiállításán.

V. Szathmári Ibolya múzeumigazgató elmondta: magyarországi vidéki múzeumokban rendezett időszaki kiállításnak még soha nem volt annyi látogatója, mint a Munkácsy - Képek Amerikából című Pákh Imre magángyűjteményéből rendezett tárlatnak.

A 75 ezredik látogatót Pohubi Eszter, Budapesten tanuló debreceni egyetemistát Juhászné Lévai Katalin, a múzeumfenntartó hajdú-bihari önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte és ajándékozta meg egy kerámiakészlettel.

Pohubi Eszter a sajtónak elmondta: korábban már látta a múzeumban a Munkácsy-kiállítást, de annyira tetszett neki, hogy csütörtökön ismét megnézte.

Juhászné Lévai Katalin az MTI-t arról tájékoztatta, hogy korábban a gyűjtő hozzájárulásával december 23-ig hosszabbították meg az egyébként szeptember 9. óta látogatható tárlatot.

A közgyűlés elnöke bejelentette: a megyei önkormányzat karácsonyi ajándékaként a pénteken 18 órakor befejeződő tárlatot öt órával meghosszabbítják, s így december 23-án 23 óráig ingyen tekinthetik meg az értékes képeket az érdeklődők.

A múzeumba betérőket ekkor forró teával, forralt borral és sült gesztenyével fogadják - tette hozzá Juhászné Lévai Katalin.