Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

HanukaFest harmadszor

MTI
2005.12.23. 12:04
A HanukaFest ünnepet idén is megrendezi három zsidó ifjúsági szervezet, a Marom, a Kidma és a Somer, vasárnap, majd szerdán este 9-től a Kuplung nevű szórakozóhelyen.

Büchler András szervező az MTI-nek elmondta, hogy immár harmadik éve tartják meg a fesztivált. A hanuka, a fény ünnepének kezdetén, vasárnap meggyújtják a nyolcból az első hanukagyertyát, majd a tradicionális, népies klezmert játszó Srajim együttes és a 21. századi, tehát a legújabb klezmerzenét nyújtó Hagesher zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Hajnalig neves lemezlovasok gondoskodnak a jó hangulatról.

A fesztivál második napján, szerdán a Fellegini KlezmerGipsy, Fellegi Balázs csapata, a Specko Jedno alternatív jazz-zenekar és Lil´p lemezlovas muzsikálását élvezheti a közönség.

Mindkét napon az ünnephez kapcsolódó nagyon rövid filmeket vetítenek, inkább csak háttérnek, fiatal művészek fénnyel festik meg a Kuplung belsejét, és megrendezik a kétfordulós trendelli-(pörgettyű) bajnokságot. Akié a legtovább pörög - stopperral mérik -, az a győztes, a jutalma pedig jófajta bor és könyv. Lesz természetesen ünnepi étek is, az elmaradhatatlan fánk. A hanuka fesztivál nyitott és ingyenes. A Kuplung címe: Király utca 46.

Büchler András az MTI-nek azt is elmondta, hogy idén is működik a hanukaritász, ajándékokat gyűjtöttek és a héten 6-7 helyre, gyermekek és idősek otthonába valamint hajléktalan- szállókra viszik folyamatosan az adományokat vasárnapig bezárólag.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.