Kivetítőn lesz látható az Operabál

MTI
2005.12.23. 12:05
Idén nem csak a szilveszteri Operabál vendégei, hanem az Andrássy úton sétálók is láthatják a műsort, nomeg magát a báli forgatagot is, méghozzá élőben.

Szilveszter éjszakáján az érdeklődők 12 négyzetméteres kivetítőn nézhetik a gálát, de láthatnak részleteket az ünnepi vacsoráról, a báli nyitó táncról is.

December utolsó éjszakájáig minden nap este 10 óráig az Operaház számos opera és balett előadásainak részleteit mutatják a hatalmas kivetítőn. A nem titkolt cél, hogy minél több arrajárót csábítsanak el a minden eddiginél fergetesebbnek ígérkező szilveszteri mulatságra - szól a szervezők pénteki közleménye.

A kivetítőn tájékozódni lehet majd a szilveszteri operabál 15. alkalommal történő megrendezése alkalmából hirdetett, februárban tartandó jótékonysági árverésről is, amelynek bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat juttatja el a leginkább rászoruló szegény családoknak.

A képzőművészek felajánlotta alkotásokat jövő év elején kiállításon mutatják be, s várják magánszemélyek ajánlatait is százezer forint értékhatártól: az adományozóknak a sziolveszteri operabálra szóló, kétszemélyes meghívót adnak át.