Koncertfotókból nyílik kiállítás az Almássyn

Index
2005.12.29. 17:23
#alt#
Quimby
Fotó: Pálvölgyi Krisztina
A szilveszteri Exit fesztiválon, az Almássy téri Szabadidõközpontban láthatók újra Pálvölgyi Krisztina koncertfotói. A fotós többek között az Anima Sound Systemet, a Hiperkarmát, a Quimby-t, a Heaven Street Sevent, a Pál Utcai Fiúkat, a Colorstart, a Másfélt, a Kispál és a Borzot, a Neot vagy épp a Puzzle és A kutya vacsorája zenekart örökítette meg. A kiállítás hivatalos megnyitója Varga Livius, a Quimby és A kutya vacsorája zenekar frontemberének közreműködésével január 3-án kedden 18 órakor lesz. A kiállítás két hétig látható.

Pálvölgyi Krisztina 9 évvel ezelõtt szeretett bele a fényképezésbe. A Quimby vele készíttette az Ékszerelmére címû lemez borítófotóit és sok-sok, magazinokban még ma is visszaköszönõ csapatképét. A többi együttes is sorban adta a megbízásokat: az Anima Sound System a Tekerd! címû számához készült klipp forgatásán készítetett képeket, az azóta külföldre kikacsintó Puzzle pedig imidzsképeket kért.

A fotók több év és rengeteg fesztivál emlékei. Pálvölgyi Krisztinaa minden nagyobb könnyûzenei megmozduláson ott volt, a zenészek számára észrevétlenül kereste és találta meg a kihagyhatatlan, rögzíteni érdemes másodperceket. A képek kordokumentumok is: a zenekarok egy része már nem ebben a felállásban játszik.