Budapesten dedikál a Pink Floyd dobosa

MTI
2006.01.09. 15:16
Nick Mason, a Pink Floyd dobosa február 20-án Budapesten a Bahnhof Music Clubban (Nyugati tér) dedikálja Inside - Out (Kifordítva) című könyvét.

A Magyarországon októberben megjelent könyv - első kiadása már teljes egészében elfogyott, A 2. kiadás napokkal ezelőtt érkezett meg Angliából - értesült hétfőn az MTI a Rock Hard kiadótól, a mű kiadójától.

Ez az első olyan magyar nyelvű könyv a Pink Floyd történetéről, amelyet a világhírű együttes alapító tagja írt a saját szemszögéből.

A magyar változat az angol kiadással szemben nem zárul be a The Division Bell turnéval, hanem kiegészült az együttes 2005-ös Live8 koncerten való szereplésével is.

Amikor Nick Mason a rock egyik legkreatívabb, legsikeresebb és legmaradandóbb zenekarának történetét, nemcsak saját memóriájára és kutatásaira támaszkodott, hanem igénybe vette a Pink Floyd-sztori legfontosabb szereplőinek gondolatait és emlékeit is. Terjedelmes fénykép- és grafikagyűjteményének sok különösen ritka darabja ebben a könyvben jelenik meg először. A történetet Nick szubjektív kronológiája egészíti ki.

A dedikálás szervezői kérik, hogy a rajongók a rendelkezésre álló idő rövidsége (mintegy 2 óra) és a várhatóan nagy érdeklődés miatt csak ezt a könyvet hozzák magukkal.