Auguszta
5 °C
22 °C

Indonéziában visszafogottabb Playboyt adnak ki

MTI
2006.01.13. 15:56
Indonéz muzulmán vallási vezetők véleménye szerint "katasztrofális" hatással lesz az ország erkölcseire a Playboy magazin közelgő megjelenése.

"A Playboy kiadása, ahogy azt ismerjük, még tovább rombolja majd a nemzet erkölcseit. Ez katasztrófa lesz Indonézia számára" - jelentette ki pénteken Irfan Awwas, az Indonéz Mudzsahidok Szövetsége nevű radikális szervezet elnöke. Az erotikus magazint a tervek szerint márciusban kezdik árusítani a világ legnagyobb muzulmán országában.

"Ezzel mintha katasztrófát akarnának kiprovokálni. Jobb lenne nem kiadni" - mondta Hasyim Muzadi, a Nahdlatul Ulama elnöke, amely szervezet negyvenmillió tagjával Indonézia és a világ legnagyobb muzulmán szervezete. Avianto Nugroho, a Playboyt Indonéziában kiadó cég szóvivője azt ígérte, hogy az indonézek számára enyhébb változat készül.

Bár a délkelet-ázsiai szigetországban gyakorolt iszlám túlnyomórészt toleráns, a nemrég emancipált indonéz sajtóban még van cenzúra, és megmaradtak bizonyos korlátok is. Meztelen testet tilos mutatni.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!