Alföldi Róbert lett a Bárka Színház igazgatója

MTI
2006.01.20. 10:25
Alföldi Róbertet nevezte ki a fővárosi Bárka Színház új igazgatójának a józsefvárosi önkormányzat csütörtökön - tájékoztatta Jóvér Béláné, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármestere az MTI-t. A színész-rendezővel kettő plusz három éves szerződést köt az önkormányzat. A művész március 1-től lesz hivatalosan a Bárka direktora.

A VIII. kerületi teátrum előző igazgatója, Csányi János tavaly december 31-ei hatállyal pénzügyi nehézségekre hivatkozva hagyta el a Bárkát. "Miután az egész szakma arról beszél, hogy Alföldi Róbert az egyetlen, akit a Bárka Színház társulata igazgatónak szeretne, felmerült bennünk a kérdés: kell-e egy cinikus pályáztatási eljárás ehhez" - indokolta korábban az MTI-nek Jóvér Béláné azt, hogy miért hagyták el a pályáztatást Alföldi Róbert esetében.

A kinevezett direktor elmondta az MTI-nek, hogy "nyitott, népszerű és szerethető színházat" kíván megvalósítani. "Nem szeretem a saját gondolataimat más gondolatok ellenében megfogalmazni. Egy színháznál vagy látszik majd, hogy mi benne az új, vagy megette a fene az egészet" - tette hozzá.