Axl Rose ismét bejelentette egy évtizede készülő albumát

MTI
2006.01.23. 13:49

Axl Rose, az egykori Guns N' Roses frontembere szerint még az idén a boltokba kerül Chinese Democracy című albuma. A zenész erről egy Los Angeles-i partin beszélt újságírók előtt. Rose ezt már sokszor ígérte az elmúlt tíz évben, ugyanis ennyi idő óta hitegeti rajongóit a lemez megjelentetésével. Annyit azért elárult a zenei anyagról, hogy a korong "nagyon komplex lemez" lesz, megpróbál valami mást csinálni, mint eddig. A hangszerelést a Queenéhez hasonlította, bár elismerte, hogy várhatóan sokan hiányolják majd az Axl Rose-tól, illetve a Guns N' Rosestól megszokott hangzásvilágot. Legalább néhány dal azért biztosan tetszeni fog a korongról, nyugtatta meg a rajongókat az énekes.

Megemlítette, hogy 32 dalon dolgoznak (azt nem mondta, hogy kikkel), és ebből 26 már közel kész van, de a lemezre csak 13 kerül majd. A még mindig kételkedőknek néhány kedvenc számát meg is nevezte: Better, There Was a Time és The Blues.

Az újságírók egykori gitárosához, Slash-hez fűződő viszonyáról is faggatták Rose-t. "Való igaz, hogy már vagy tíz éve nem beszéltünk egymással, de szeretem ezt a fickót, és mindig az akartam, hogy mindenki tudja, milyen nagyszerű volt" - jelentette ki Axl Rose. Minden évben felröppen az új Guns N' Roses neve a legnagyobb fesztiválok szereplői között, aztán nem történik semmi. Erre a felvetésre sokat sejtetően mosolygott Rose csak annyit mondott: "meglátjuk, mi történik majd".