Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Roma holokauszt és rasszizmus Európában kiállítás nyílik

2006.01.23. 16:25
A Centrális Galériában január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján nyílik meg a "Roma holokauszt és rasszizmus a mai Európában" című kiállítás. Rendezője a Német Szinti és Roma Dokumentációs és Kultúrközpont (Heidelberg) és a budapesti Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány.

A 72 méter hosszú, mintegy 150 négyzetméternyi területet elfoglaló látványos kiállítás megértését mobil készülékeken hallgatható magyar nyelvű hangzó anyag is segíti. Célja, hogy a látogatót szembesítse a második világháború borzalmainak egy kevés nyilvánosságot kapott fejezetével, a cigányság deportálásának és megsemmisítésének kísérletével. A kiállítás azonban nemcsak a haláltáborokról szól, hanem az oda vezető történelmi előzményekről, és a romák 1945 után is folytatódó, faji alapú hátrányos megkülönböztetéséről is, különös tekintettel Közép- és Kelet-Európa társadalmaira.

Az utazó kiállítást január 17-én Strasbourgban, az Európai Parlamentben mutatták be a közönségnek, s útjának első állomása Budapest. Ezt követően a kiállítás következő állomásai Pécs, Prága, Brno, majd Lengyelország és Hollandia kiállítóhelyei.

Centrális Galéria 1051 Budapest, Arany János u. 32.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.