Utoljára indul világturnéra a nyolcvanéves B.B. King

MTI
2006.01.24. 13:49

A nyolcvanéves B.B. King úgy döntött, hogy idén utoljára indul világkörüli turnéra. Február 16-án Chicagóban kezdődnek a hazai koncertek, majd március 29-én kezdetét veszi az angliai turné is, ahol előreláthatólag öt fellépése lesz. Már korábban bejelentették, hogy az ír Gary Moore játszik vele ezeken az estéken. A világkörüli turné további részletei még nem ismertek, de tény, hogy King évente legalább kétszáz koncertet ad, ha az egészsége engedi.

Legutóbbi nyilatkozata szerint a zenész a nyolcvan évet alig érzi, talán csak akkor, ha egy dombra kell felszaladnia, vagy ha túl sok lépcsőt kell megmásznia. Mint a születésnapján adott interjúban elmondta, folytatnia kell, amíg megveszik a lemezeit és az emberek elmennek a koncertjeire, mert a blues kevés támogatást kap a médiumoktól.

Kifejezte örömét a tízmillió dolláros alaptőkével elindult, és várhatóan idén elkészülő B.B. King-múzeum építése miatt. Hangsúlyozta, hogy a múzeummal a Mississippi-delta egykori bluesművészeinek emlékét kívánja ápolni, és azt szeretné, ha ezen a helyen magát a műfajt övezné tisztelet és szeretet.