Mária
-6 °C
-2 °C

CowParade: meghosszabbították a pályázati határidőt

MTI
2006.02.01. 15:03
A nyáron kortárs magyar képzőművészek által "kidekorált" 60-100 tehénszobor lesz látható a fővárosban a CowParade Budapest címmel rendezendő köztéri szoborkiállításon, amelynek előkészületei megkezdődtek - mondta el Csikós Gergely, a Tehénparádé projektvezetője a Demszky Gábor főpolgármester részvételével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az akció keretében a művészek a rendelkezésükre bocsátott életnagyságú tehénszobrokat művészi installációvá alakítják. Az üvegszálas műanyagból készült, fehér, még érintetlen, álló, fekvő vagy legelésző tehenet ábrázoló szobrokat a kiírt pályázaton győztes művészek vehetik "kezelésbe". "A pályázati kiírást akkora érdeklődés kísérte, hogy az eredetileg január 31-es határidőt február közepéig meghosszabbítottuk" - mondta el Iványi Brigitta, a kezdeményezés művészeti vezetője.

Demszky Gábor főpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, s úgy vélte, hogy a kiállítás sikerre van ítélve. Azt is elmondta, hogy a főváros azokra a terekre is megadja a kiállítási engedélyt, ahol eddig nem lehetett köztéri szobrokat elhelyezni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.