Judit
-2 °C
8 °C

Háromszázezren voltak kíváncsiak a Bécs-Budapest tárlatra

litera.hu
2006.02.07. 12:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Vasárnap zárult ünnepélyes keretek között az a kiállítás Szentpétervárott, mely egyben a 2005-ös oroszországi magyar kulturális évad hivatalos lezárását is jelentette, melynek keretében tavaly több mint száz különböző magyar kulturális programot mutattak be nagy sikerrel Moszkvában és Szentpétervárott.

A Bécs és Budapest Szentpétervárott 1870-1920 című rangos kiállítást november 11-én nyitották meg a szentpétervári Ermitázsban. A számos témát feldolgozó, több évszázadot felölelő bemutatót három hónap alatt háromszázezer látogató tekintette meg.

A közel 500 műtárgyat felvonultató tárlat alapjául a bécsi Harrach palotában nagy sikerrel megrendezett 2003-as Az áttörés kora: Bécs és Budapest a historizmus és az avantgard között, valamint a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, a Budapesti Történeti Múzeumban és az Országos Széchényi Könyvtárban 2004-ben bemutatott Klimt, Schiele, Kokoschka és a dualizmus művészete című tárlat szolgált.

A kiállítás anyagát 11 magyar és 6 osztrák múzeum, valamint több magángyűjtő kölcsönözte, illetve az Ermitázs gyűjteményéből további műtárgyak egészítették ki. Az esemény egyben a Szem előtt Magyarország oroszországi magyar kulturális évad hivatalos lezárását is jelentette

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.