Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Wu-Tang Killa Beez a Petőfi Csarnokban

MTI
2006.02.08. 11:18

A nemzetközi hiphop egyik legnépszerűbb zenekara, az RZA (született Robert Diggz) alapította Wu-Tang mozgalom egyik formációja, a Wu-Tang Killa Beez lép fel február 13-án a Petőfi Csarnokban. A Killa Beez tagjai Cilvaringz, Beretta 9 és Shogun Assason, DJ Sueside, a Shabbaz the Disciple, Bronze Nazareth, Blue Raspberry és Barracuda. A Wu-Tang erdeteileg mozgalomnak indult, nem csak a Wu-Tang Clant jelentette. RZA, a Wu-Tang Clan frontembere és producere a Killa Beezt, a Wu-Tang második nemzedékét 1996-ban alakította, a formáció onnan indult el, ahol a Clan abbahagyta.

Shabazz the Disciple a The Diary of the Madman (Egy őrült naplója ) című számával hívta fel magára a figyelmet. Olyan népszerű hiphopzenészek dícsérték, mint Nas, Big Pun, Rakim, KRS One és Eminem. Cilvaringz, DJ Sueside és Barracuda európai Wu-Tang-csapata a hip-hop történetének legnagyobb világturnéját bonyolították le: 5 kontinens 35 országának 55 városában léptek fel. A Wu-tang Killa Beeznek Cilvaringz az egyetlen európai tagja. Bronze Nazareth csatlakozott legutóbb - 2003-ban - a Wu-tang mozgalomhoz. Zenészként és producerként hívta fel magára a figyelmet, ő lesz a producere a Wu-Tang Clan 2006 végére ígért utolsó albumának.

Blue Raspberry hét oktáv terjedelmű hangon énekel, lemezei közül több a műfaj klasszikusa. A rhythm and blueshoz is vonzódik, Ella Fitzgeraldot, Billy Holidayt, Patti LaBelle-t és Aretha Franklint tekinti példaképének. A Wu-Tang Killa Beezben Christ Bearernek van leginkább megkülönböztethető hangja.

RZA eddig két Wu-Tang Killa Beez-lemezt adott ki, melyek világszerte több mint kétmillió példányban keltek el. A Killa Beez idén tízéves, ez a második európai turnéja. Előttük Salah Edin, az arab világ első számú hiphopzenésze mutatkozik be, aki eddig több mint 19 országban adott koncertet.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!