Beatles-klub nyílt Mátyásföldön

MTI
2006.02.19. 13:59
A Beatles életművének ápolására "szakosodott" BlackBirds együttes februártól havonta mutatja be a liverpooli gombafejűek dalaiból összeállított programját. A klub a mátyásföldi Corvin Művelődési Házban, az Erzsébetligeti Színházban (XVI. Hunyadvár u. 43 b.) működik, az első "klubfoglalkozás" ezen a hétvégén volt. A nosztalgiabulik sorába nehezen illeszthető ez az este, hiszen a zenekar huszonéves fiatalemberekből áll. Valamennyien mindenre elszánt Beatles-rajongók, az élő zene szeretete hozta össze őket. A Blackbirds tagjai: Derecskei Zsolt zongorista-gitáros-énekes, Dobos László gitáros-énekes. Hoffmann György dobos, és a legújabb tag Balázs Bálint basszusgitáros, énekes. (Ezen az estén Hajba Imre "bőgőzött".)

Barátokon, interneten keresztül szerveződött az együttes, s már két éve vannak együtt. Mindegyikük kisgyermekkorától tanult zenélni. Arra a kérdésre, hogy miért a Beatlesre esett a választásuk, elmondták: ebben "benne vannak" a szülők is, akik között jócskán vannak zenészek. Más zene is belefér az életükbe (többen említik a Pink Floydot), de a Beatles mindenek felett. Ragaszkodnak a dalok eredeti hangzásához de a koncert közben kiderült, hogy egyéni ízt is kevernek a klasszikusokhoz. A repertoárba bekerülnek a tagok szólókorszakának gyöngyszemei. Hangsúlyozták a fiúk, hogy számukra legfontosabb az élő zenei produkció. Mindegyikük természetesen kiválasztotta azt a Beatles-tagot, aki a legközelebb áll hozzá.

A menedzselés "családi ügy": idősebb Hoffmann György, a dobos édesapja "igazgatja" a fiúkat. Valami elindult már a médiában, hiszen a minap jártak felvételen az M1 és a Budapest Tv stúdiójában. Készült két kitűnő demolemezük. A menedzser-apuka kiemelte a mátyásföldi művelődési ház igazgatója, Bankó László segítőkészségét. Az első klubestet Koltay Gábor rendező nyitotta meg. A koncert előtt levetítették a Volt egyszer egy színház című filmjét. Beatles-kiállítás is nyílt a klubnyitó alkalmából. A következő BlackBirds-Beatles-est március 10-én este lesz Mátyásföldön.