Guinness-rekordkísérletre készül a Sziámi zenekar

Index
2006.03.11. 12:41
Fáradhatatlan művészeket és nézőket vár a Sziámi zenekar március 17. reggel 5-től 19. reggel 5-ig az Erzsébet téri Gödör Klubba. A lemezbemutató koncerttel (Fogjad már meg! című album) egybekötött Insomnia című rendezvényen az együttes az egyhuzamban zenélés Guinness-rekordjának megdöntését tervezi.

A Sziámi olyan művészek jelentkezését is várja, akik péntek hajnaltól vasárnap hajnalig velük együtt létrehoznak valami figyelemreméltót (ottalvós workshop jelleggel). Ebben a műfajban a korábbi Guinness-rekord 2005 augusztusában született: ekkor egy török zenekar 44 órán és 20 percen keresztül bírta egyhuzamban a színpadon.

Az alkotóvágy által megszállottak, azaz a már bejelentkezett művészek között olyan világszerte ismert nevekkel is találkozhatunk, mint Pál Balázs rajzfilmes, Szkok Iván festőművész, ef Zámbó István képzőművész, Juhász Kata táncművész, és „divat” Király Tamás.

A Guinness szigorú szabályokkal gondoskodik a rekordok tisztaságáról: legalább négy embernek kell például folyamatosan játszania, s az egyes zeneszámok között legfeljebb 30 másodperces szünet lehet. A számok 4 órán belül nem ismétlődhetnek, és mivel a koncerthez alapvetően a közönség is hozzátartozik, legalább 10 fő nézőnek folyamatosan jelen kell lennie. A zenei rekordkísérlet egyik hivatalos tanúja Bozóki András kulturális miniszter lesz.