Elvitték a Legyen Ön is Milliomos! negyvenmillióját

Index, MTI
2006.03.21. 00:29

Elkelt a Legyen Ön is milliomos című műveltségi vetélkedő negyvenmilliós fődíja az RTL Klub hétfői esti műsorában. Az utolsó kérdésnél a budapesti hivatalnoknak, Cserey Gábornak arra kellett jól válaszolnia, hogy mikor lett a magyar országgyűlés intézményes székhelye Pozsony és helyesen a mohácsi vész évét jelölte meg. A műsor hétéves történetének legnagyobb nyereménye lett ezzel Cserey Gáboré.

A rekordnyeremény a Vágó István vezette műsor számára kritikus időpontban kelt el: a Legyen Ön is Milliomos!-t a negyvenmilliót nyerő játékos előtt kétszázezerrel kevesebben nézték, mint a rivális Tv2-n futó, Gundel Takács Gábor vezette Áll az alkut.

Az eddigi tízezer játékos összesen mintegy egymilliárd forintot nyert a műsorban. Hárommilliót 54-en, ötmilliót húszan, tízmilliót tizenegyen, és az eddigi legmagasabb összeg, húszmillió forint pedig három szerencsés játékosnak ütötte a markát. A nyereményeket 36 százalékos adó terheli, vagyis az eddigi legmagasabb, húszmilliós összeg nyertesei 12,8 millió forintot kaptak kézhez, a 40 milliós maximum nyertese 25,6 millió forintot vihet haza.

Cserey Gábor 1950. április 7-én született Budapesten. A férfi jelenleg nyugdíjbiztosítási osztályvezetőként dolgozik, szereti a történelmet és sokat olvas. Szeret utazni és vitorlázni. Szabadidejében fejtörős műveltségi, logikai és egyéb játékokkal tölti idejét - áll az önéletrajzában. A férfinek eddig nem volt szerencséje a vetélkedőkkel, a Legyen Ön is milliomosba már többször jelentkezett telefonon és az interneten, de csak idén januárban kapott egy e-mailt, hogy bejutott a játékosok közé.