Egymásnál vendégeskedik az A38 és a Katona József Színház

2006.04.03. 13:22

Áprilisban és júniusban egymásnál vendégeskedik Budapest két kulturális intézménye, a Katona József Színház és az A38. Színházak között a vendégjáték bevett dolog, a közös értékek kifejezésének megszokott módja. Annál ritkább, ha egy színház és egy zenei intézmény vendégeskedik egymásnál. A Katona József Színház és az A38 Hajó vendégjátéka azt próbálja bizonyítani, hogy Budapest kulturális intézményei dinamikusan együttműködő, egymásra és a közönségre figyelő helyszínek.

Az együttműködés keretében április 5-én Szalóki Ági koncertezik a Katona József Színházban, a fellépésen Dresch Mihály lesz a vendég. Április 7-én Binder Károly koncertezik a színházban, a fellépésen legújabb lemezét, a Hét duett Bartók Béla tiszteletére címet viselő anyagot mutatja be. A Katona József Színház április 8-ai vendége Grencsó István, aki kétrészes műsorának első felében régi albumainak gyöngyszemeiből szemezget, míg a második részben megjelenés előtt álló darabjaiból válogat.

Június 9-11-ig és 18-20-ig Urs Widmer Top Dogs című előadása látható majd az A38 Hajón. A Top Dogs szereplői kirúgott menedzserek , akiket gyötör a kétségbeesés, mardos a szégyen, de egyszer csak egy különös önfejlesztő tréningen találják magukat.