Tűzraktér néven nyitott meg újra a Tűzraktár

MTI
2006.04.08. 08:32
Újra működik péntek óta a Tűzraktár nevű független kulturális központ, és mostantól Tűzraktér néven folytatja tevékenységét. A helyszín nem változott (IX. kerület, Tűzoltó utca 54-56.), továbbra is a régi orvosi műszergyár épülete ad otthont a kulturális programoknak.

"A Tűzraktér elnevezés azt hivatott kifejezni, hogy a tavaly októberig szerzett tapasztalatokkal, most valami sokkal színvonalasabb, még több programot és lehetőséget nyújtó közösségi teret szeretnénk működtetni, és továbbra is a művészet és a közösségépítés számunkra a legfontosabb" - árulta el az MTI-nek a Tűzraktér Csoport sajtófelelőse.

A Tűzraktér művészeti ágát táncművészek, színházi csoportok, zenészek, képzőművészek, építészek, arculattervezők, filmesek alkotják. Az alkotók idén is állandó zenei, színházi programokkal, kiállításokkal, divatbemutatókkal, filmklubbal várnak mindenkit.

A nyitóhét programjai ingyenesek, de utána sem kérnek 200-300 forintnál többet a belépőkért, mert a cél az, hogy minél több ember találkozzon, beszélgessen és érezze jól magát.