Zalán
9 °C
19 °C

Interaktív versrádiót indít a Magyar Versmondók Egyesülete

MTI
2006.04.08. 20:36
Hivatalosan a költészet napján, április 11-én indul el a versradio.hu kulturális weboldal, amely olyan interaktív program, ahol 500 előadó versmondásai közül lehet válogatni - mondta az MTI-nek Lutter Imre, a szervezet kreatív alelnöke.

Klasszikus és kortárs hazai és külföldi versek mellett kétóránként kizárólag költészettel kapcsolatos hírek is hallhatóak a heti frissítésű műsorban, valamint video is letölthető lesz - ismertette Lutter Imre.

Az MVE már eddig is öt honlapot tart fenn mintegy húszezres közönség számára, többségében fiatalokkal - mondta az alelnök, aki szerint ez is példa arra, hogy a versekre ma is sokan fogékonyak. Lutter Imre hozzátette: "úgy látszik, az egyesületünknek közel másfél évtizedes működése alatt sikerült visszahozni a versnek a társadalmi szerepét és hitét az emberekben".

A szombati ünnepi gálarendezvényen átadták az egyesület "Ki viszi át a szerelmet?"-díját, amelyet Bella István Kossuth- és József Attila-díjas költőnek, valamint Káelné Kovács Ritának, a Kaleidoszkóp nemzetközi versfesztivál gondozásáért ítéltek oda.

"Versgondnok"-díjat kapott Turczi István költő, a Parnasszus Költészeti Műhely vezetője. A "Verskultúra lovagja" címet adományozták mecénási tevékenységét elismerve Besenyei Lajosnak, a Miskolci Egyetem leköszönő rektorának. Magas szintű előadásaik miatt "Magiszter Versmondó"-díjat ítéltek oda Holics Szilviának, Wahl Lászlónak, Dudás Dorottyának, Mihályi Jánosnénak, Domány Zoltánnak, Popper Ferencnek, valamint Horváth Ildikónak és Korhecz Imolának.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.