Camille az A38-on

Index
2006.04.24. 14:30
A feltörekvő, újszerű, hóbortos és kiszámíthatatlan dalszerző és előadóművész Camille ezúttal Budapestet hálózza be május 14-én az A38-on. Legújabb albumának címe: a Fonal (Le Fil) egy, a dudahang generálbasszusához hasonlóan megszólaltatott, tartott "h" hangra utal, mely mintegy végtelen fonal húzódik végig minden egyes darabon, de a cím egyben arra a fonalrajzolatra is utal, melyet az előadó saját testére rajzol fel koncert közben.

Camille-t, a besorolhatatlan énekesnőt, aki világát váratlan rímekkel megírt dalaival tárja elénk, a 2006-os Victoires de la Musique két díjjal is jutalmazta : a "Színpadi Művész kategória felfedezettje" és az "Album kategória felfedezettje" díjak nyertese lett.

A hangszereket saját hangjával is megszólaltatja, visszanyúlva egy olyan éneklési technikához, amely a zuluk vagy a lappok tradícionális dallamvilágában épp úgy jelen van, mint az 1970-es évekbeli Bronx zenei életében vagy Björk Medulla c. albumán. Ez a vokális technika nemcsak a különböző hangszerek imitálását szolgálja, hanem a dob helyébe lépve megadja a dallam ritmikáját is.