Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Felavatták a Himnusz szobrát Budakeszin

MTI
2006.05.07. 18:12
A Himnusz kőből, márványból és bronzból készült emlékművét avatták fel vasárnap Budakeszin, mintegy háromezer érdeklődő részvétele mellett.

V. Majzik Mária Örökség-díjas szobrászművész az MTI-nek elmondta, hogy az alkotás része az a 21 bronzharangból álló együttes, amely mostantól ünnepnapokon az Erkel Ferenc által komponált dallamokat játssza majd el. A szobormű kör alakú malomkövet formál, utalva az élet körforgására, és egyben arra is, hogy Kölcsey Ferenc a nemzeti imát egy malomban írta - tette hozzá. A mű közzéppontjában bronz istenalak áll, amelyen olvashatók a Himnusz sorai.

A Himnusz-emlékmű remélhetően olyan kisugárzó erővel bír, amely vonzerejével a határon innen és túl hozzájárulhat a magyarság megmaradásához, és ennek az eszmének az életben tartásával hamarosan zarándokhellyé válik - vélekedett a művész.

A szoboravató ünnepségen Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes, a körzet frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselője énekelt, majd Jókai Anna írónő mondott beszédet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.