Árpád
-1 °C
9 °C

Tánc és performance fesztivál a Gödörben

Index
2006.05.10. 13:40
Kapcsolódó cikkek (1)
A Budapesti Tánc és Performance Fesztiválon sajátos, klasszikus előadóművészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat mutatnak be május 20-21-én 19 órától a budapesti Gödör Klubban (Budapest, V. Erzsébet tér).

Az ingyenes, kétnapos fesztiválon fellép többek között a neves táncművész, Ladjánszki Márta, a Company Two in One vezetője, Hargitay Ákos, az Art Macabre egy Marilyn Monroe életének homályos részleteit feldolgozó előadással, illetve a Pina Bausch művészeti főiskoláján végzett Széphegyi Szilvia és Blaskó Borbála.

Dénes Imre és az Élőkép Társulat képzőművészeti performance-szal készül, és láthatjuk Dr. Horváth Putyi és Gödrös Frigyes 20 éve készült rövidfilmjét is. A film műfajához több performance is kötődik: a Radikális Szabadidő Színház Patyomkin Projektje Eizenstein filmjéből merít, a szegedi Super 8-as Akrobatacsoport, pedig a 8 mm-es filmkultúrát népszerűsíti majd előadásával a Gödör Klubban. Szirtes András némafilmet vetít, amit zenével és József Attila versekkel színesít majd.

Természetesen idén is fellépnek a fesztivál már hagyományosnak számító szereplői, a Kókai János Társulat, a Nanokin csoport valamint yea_net poett és Pletl Zoltán. A performance-ok után élő zene szórakoztatja a közönséget: szombaton a Csókolom zenekar, vasárnap pedig az ef Zámbó Happy Dead Band játszik majd.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!