Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Megjelent Nagy-Britanniában A Pendragon-legenda

litera.hu
2006.05.24. 14:52
Május 23-án, szerdán mutatták be a londoni Magyar Kulturális Központban Szerb Antal 1934-ben írt regényének A Pendragon-legendának angol nyelvű kiadását. A Len Rix által fordított és Luca Pagliari készítette borítójú The Pendragon Legend a második angolul megjelenő regénye az írónak. A 2001-ben megjelent Journey by Moonlight-ot (Utas és holdvilág) szintén a Pushkin Press adta ki.

Szerb Antal A Pendragon-legenda című regénye több mint hatvan év után végre lehetőséget kapott, hogy kitörve a magyar nyelv elszigeteltségéből, világirodalmi helyére kerüljön. A misztikus detektívtörténet és intellektuális kalandregény nem is érkezhetne megfelelőbb időben, hiszen a fikcionális összeesküvés-elméletek divathullámát kihasználva az angolszász könyvdömpingben nagyobb figyelmet kaphat az átlagosnál.

Az író előző kötetét is kiadó Pushkin Press nem bízta a véletlenre a regény angol megjelentetésének indítását: a neves brit kritikust, írót, Paul Baileyt kérte fel a könyv bemutató-méltatására. A fordítást jegyző Len Rix sem akárki, a jelentős - hazai és nemzetközi - sikereket magáénak tudható Szabó Magda regényt, Az ajtót fordította korábban angolra.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.