Pénzhiány miatt rövidebb a veszprémi táncfesztivál

Népszabadság
2006.05.25. 11:11
Szombatig Veszprém számít a kortárs hazai táncművészet fővárosának, ahol a Pannon Várszínház szervezésében szerdán megkezdődött a kilencedik Tánc Fesztiválja elnevezésű rendezvénysorozat - írja a Népszabadság.

A rendezvényen a nemzetközileg is elismert, legjobb magyar táncosok, társulatok adnak egymásnak randevút. A produkciókat Krámer György koreográfus, a fesztivál művészeti vezetője válogatta. Az előadások közül kiemelkedik a Szegedi Kortárs Balett Szentivánéji álom című Shakespeare-adaptációja, valamint Bozsik Yvette Miss Julie című produkciója. Igazi különlegességnek ígérkezik a Horváth Csaba vezette Közép-Európa Táncszínház több előadása. A MU Terminál darabjában fellép Gergye Krisztián, és új produkcióval érkezik Ladányi Andrea.

Krámer Györgytől a lap megtudta: az idei fesztivál két nappal rövidebb, mint az eddigiek, így a szervezők a megszokotthoz képest négy-öt produkcióval kevesebbet tudtak meghívni. A fő ok a pénzhiány: egy ekkora rendezvényhez több tízmillió forintra lenne szükség, de a fesztivál büdzséje a tízmillió forintot sem éri el. Az 5,6 millió forintos központi állami támogatás mellett a veszprémi és a Veszprém megyei önkormányzat, valamint helyi szponzorok segítették a fesztivál létrejöttét.