Ünnepi Könyvhét a Ráday utcában

MTI
2006.06.07. 13:18

A Ráday utcában péntektől vasárnapig már hatodik alkalommal rendeznek programokat az Ünnepi Könyvhéten, naponta este kilencig lesznek nyitva a könyvesek, és éjfélig tartó rendezvényeken szórakozhat a közönség. Minden este 19 órától a legsikeresebb kortárs szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők, mint például Grecsó Krisztiánnal, Cserna Szabó Andrással, Háy Jánossal, vagy Tóth Krisztinával. A könyvünnep keretében vasárnap köszöntik Lázár Ervint 70. születésnapján.

A könyvünnepen a társművészetek is bemutatkoznak, így pénteken 16:30-kor nyílik a Ráday utca 25-ben Pataki Tibor grafikusművész és a Karton Galéria papírbútorait bemutató kiállítás, a 2B Galériában öt művész, köztük görög, moldáviai és francia alkotó tárlatát láthatják az érdeklődők. Amikor a könyvsátrak bezárnak, filmek várják a közönséget. Pénteken este Papp Gábor Zsigmond: Budapest Retro című alkotását vetítik, szombaton pedig a magyar dokumentumfilmesek mutatkoznak be a Köztelek utcai pódiumon.

A Ráday Könyvesház ötödik alkalommal avatja fel az ismeretlen szponzor emlékművét. A bolt előtt felállított telefonfülkéből kell valakit fölhívni 100 forintért, az összegyűlő pénzt a könyvesház a Gát utcai kisegítő iskolának vásárol könyveket. A Ráday utca és a Vörösmarty tér között a böngészőket kisvonat szállítja, ingyen.