Egyelőre nem döntöttek sztrájkról az Operaházban

MTI
2006.06.14. 13:06
Nem született döntés egy esetleges hét végi operabeli sztrájkról a szerdai szakszervezeti értekezleten - közölte a Magyar Állami Operaház szakszervezetének vezetője az MTI megkeresésére.

Nem született döntés, a döntés legkorábban csütörtökön délután születhet meg egy esetleges munkabeszüntetésről - mondta Rotter Oszkár. Az MTI azt követően kereste meg az érdekképviseleti vezetőt, hogy a Népszavában megjelent: délelőtt szakszervezeti bizalmi értekezleten döntenek egy esetleges hét végi sztrájkról. Rotter Oszkár megerősítette az MTI-nak azt a felvetését, ami szerint a döntés elhalasztása a szerdai szakminiszteri sajtótájékoztató témájával is "összefügghet". Hiller István oktatási és kulturális miniszter délután az "Operaházban kialakult helyzet rendezése" címmel tart sajtótájékoztatót.

A miniszter még pénteken azt mondta, hogy az Operaház ügyében "gyors döntést" kell hozni, s azt ezen a héten fogja közzétenni.

Hiller István akkor nem kívánta kommentálni azt a sajtóértesülést, amely szerint Vass Lajos, eddigi politikai államtitkár váltaná Hegyi Árpád Jutocsát a főigazgatói székben.